Koken met bier doen we vandaag met Mastercook Didier Verbelen. Hij bereidt mosselen met Kasteel Tripel.
Bereidingstijd:
30min.
Ingrediënten voor
4 personen
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- 2x 33 cl Kasteel Tripel
- 1 klontje boter
- 4 uien
- 4 wortels
- 1 groene selder
- 16 trostomaatjes
- 1 bussel peterselie
- 200 g geraspte ‘Oud Brugge’ kaas
- Paprikapoeder
- Currypoeder
- Peper
Video
Instructies
1. Voorbereiding: 4 kg mosselen, 4 uien, 4 wortels, 1 groene selder
Snijd de groenten in kleine blokjes (brunoise) en spoel de mosselen.
2. 1 klontje boter, gesneden groenten
Neem een grote kookpot met deksel en vul met boter, ui, wortel en vervolgens selder.
3. Peper, paprikapoeder, currypoeder
Kruid de groenten met peper, paprikapoeder en curry.
4. 4 kg mosselen, 33 cl Kasteel Tripel
Voeg de mosselen toe en blus met Kasteel Tripel.
5. Kook de mosselen ongeveer 5 minuten op hoog vuur met gesloten deksel. Beginnen de mosselen open te gaan? Schud ze dan op en laat ze nog 1 minuut verder koken.
6. 33 cl Kasteel Tripel
Schep de mosselen op een diep bord en werk af met Kasteel Tripel (lauw).
7. 16 trostomaatjes
Snijd de trostomaatjes in blokjes.
8. 200 g geraspte ‘Oud Brugge’ kaas, 1 bussel peterselie
Werk het bord af met de tomatenblokjes, de geraspte kaas en peterselie.